Přeskočit na obsah

Zlatá prasátka v rezervaci Dja v Zoo Praha se stěhují

  • od

V Zoo Praha mohou návštěvníci nově vidět pár štětkounů afrických. Dosud byli v Rezervaci Dja ve společné expozici s kočkodany Brazzovými dva samci. Jeden z nich se nyní přestěhuje do Tierparku Berlín a ke druhému byla z Magdeburku dovezena samice Jasna.

Štětkoun africký, zlaté prasátko, Zoo Praha

Štětkoun africký, zlaté prasátko, zdroj: Petr Hamerník, Zoo Praha

Nový chovný pár

„Když jsem loni na Štědrý den dal na sociální sítě fotografii jednoho z našich štětkounů a v narážce na jeho zbarvení napsal, že v zoo máme zlaté prasátko, vzbudilo to nečekaný zájem. To nás posléze dovedlo k debatě, jestli bychom neměli sestavit chovný pár,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

„Štětkouni afričtí jsou však pro nás důležití hlavně z jiného důvodu: také o jejich ochranu usilujeme v rámci našich aktivit v Kamerunu.“

Mláďata?

Chovatelé očekávají, že se od nově sestaveného páru štětkounů dočkají mláďat. Bylo by to poprvé v historii, protože ačkoli je tento druh v Zoo Praha chován od roku 2001, vždy šlo pouze o samce.

„Po příchodu do pavilonu měli samice a samec kontakt nejprve přes mříž a vzhledem k absenci jakéhokoli náznaku agrese, jsme je pustili k sobě. Že si nově sestavený štětkouní pár vyhovuje, jsme poznali podle prvního pokusu o páření hned druhý den,“ uvedl kurátor Jan Mengr.

TISKOVÁ ZPRÁVA

KOČIČÍ NOVINY filtrují dobré zprávy. Zajímají nás i zprávy odjinud, dobré tiskové zprávy, pozitivní informace. Business nevynecháváme, ani PR články. Hledáme to dobré, také v oblasti komerčních sdělení, v komerční nabídce, především pokud jde o produkty a služby pro kočky, chovatele koček a milovníky zvířat obecně. Tento článek představuje právě Komerční sdělení, PR text. Nejde o redakční obsah, vznikl jako (tisková) zpráva odjinud.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *