Přeskočit na obsah

Jak zabránit tomu, aby vám kočka zdemolovala byt?

  • od

Škrabadlo pro kočkyFoto: Škrabadlo pro kočky

Kočky jsou nezávislá a hravá zvířata, jejichž chování může být pro majitele někdy překvapivé. Nezřídka se stává, že kočka rozbije květináč, shodí knihy z poličky nebo se pustí do škrábání nábytku. Naštěstí existuje poměrně snadné řešení, jak zabránit tomu, aby kočka způsobila velké škody ve vašem bytě.

Ostré zoubky a drápky kočky domácí mají často na svědomí rozdrásané rohy gaučů, křesel a dalšího čalouněného vybavení domácnosti. Kočky však zpravidla neškodí záměrně nebo ze zloby – většinou se jedná o přirozené chování. Škrábání je pro ně důležitý způsob, jak si brousí drápy, udržují svaly v kondici a značkují své území pachovými žlázami na tlapkách. Pokud kočce neposkytnete vhodné alternativy, nemůžete se divit tomu, že si za cíl vybere váš gauč nebo záclony.

Jak předejít škodám na nábytku?

  1. Pravidelná péče o drápky: Zastřihávání drápků může pomoci snížit potřebu kočky intenzivně škrábat nábytek.
  2. Dostatek stimulace: Pořiďte kočce dostatek hraček a věnujte jí svou pozornost. Zábava a fyzická aktivita ji odvedou od ničení vašeho nábytku.
  3. Škrábadlo jako základ: Pořiďte kočce škrábadlo, které jí poskytne ideální prostor pro uspokojení jejích škrábacích potřeb.

Škrábadlo a jeho výhody

Kartonové škrábadlo vám může pomoci s řešením “kočičích problémů”, a to velmi snadno a rychle.

Kočky totiž kromě škrábání milují krabice, do kterých si mohou vlézt. V angličtině se pro vtipné situace, kdy si kočka sedne i do malé či divně tvarované nádoby používá sousloví „If it fits I sits”, tedy “Kam se vejdu, tak si sednu”.

Spojení těchto dvou kočičích vášní představuje právě designově tvarované škrabadlo z kartonu, díky kterému si může kočka vybít svůj temperament. Vybírat můžete z varianty ve tvaru vlny či z varianty ve tvaru ležaté osmičky s otvorem uprostřed.

Karton je ideální materiál ke škrábání, je lehký a snadno přenosný. Můžete škrábadlo jednoduše přemístit z jedné místnosti do druhé, a tak zajistit, že kočka bude mít své oblíbené místo na škrábání všude tam, kde tráví čas s vámi – ať už v kuchyni, obýváku, nebo pracovně.

Další výhodou kartonového škrábadla je jeho 100% recyklovatelnost. Až ho kočka úplně zničí, jednoduše ho hodíte do modrého kontejneru a máte vyřešeno.

Kouzlo zvané šanta kočičí

A víte, jaké tajemství se skrývá za tím, že jsou kartonová škrábadla u koček tak oblíbená? Tajemstvím je šanta kočičí! Tento bylinkový zázrak obsahuje látku nepetalakton, která u koček vyvolává pocity euforie, uvolnění a někdy i komického chování. Kočky šantu doslova milují – válejí se, skáčou, mňoukají nebo se hlasitě otírají o místo, kde šanta je.

Tyto bláznivé reakce trvají obvykle jen kolem 10-15 minut, poté kočka ztrácí zájem a vrátí se k normálnímu chování. Asi po půl hodině se účinek šanty obnoví a kočka si ji opět začne užívat. Reakce na šantu je však geneticky podmíněná – až 30-50 % koček na ni nereaguje vůbec, ale určitě to stojí za vyzkoušení!

Jak vybrat to pravé škrabadlo?

Na e-shopu lukovshop.cz najdete širokou nabídku pro vaše kočičí mazlíčky v různých tvarech a velikostech. Některá mají otvory, kterými může kočka prolézat a schovávat se, což jí poskytuje pocit bezpečí a soukromí. Jiná jsou zcela uzavřená a slouží jen ke škrábání. Stačí vybrat to, které nejlépe vyhovuje vaší kočce a prostoru ve vašem bytě.

EXTERNÍ ČLÁNEK

KOČIČÍ NOVINY filtrují dobré zprávy. Zajímají nás i zprávy odjinud, dobré tiskové zprávy, pozitivní informace. Business nevynecháváme, ani externí PR články. Hledáme to dobré, také v oblasti komerčních sdělení, v komerční nabídce, především pokud jde o produkty a služby pro kočky, chovatele koček a milovníky zvířat obecně. Tento článek představuje právě takové sdělení. Nejde o redakční obsah, vznikl jako zpráva odjinud.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *