Přeskočit na obsah

Štěně vítáno! Co budete potřebovat pro jeho základní výcvik?

  • od
Štěně

Foto: Vítej, štěně!

Gratulujeme k novému přírůstku do rodiny! Štěně s sebou přináší spoustu radosti, ale také zodpovědnost. Základní výcvik je klíčový pro jeho spokojený život i pro harmonické soužití s vámi. Aby se vám výchova dařila, neobejdete se bez správné výbavy. Co všechno budete potřebovat? Podívejte se na naše tipy, se kterými můžete i výrazně ušetřit.

1. Kvalitní krmení

Základem zdravého vývoje vašeho štěňátka je kvalitní strava. Vyberte granule nebo konzervy určené speciálně pro štěňata, které obsahují všechny potřebné živiny. Při jejich výběru se můžete poradit s veterinářem nebo v odborné prodejně.

TIP: Štěňata jsou na změny stravy velice citlivá, zeptejte se tedy chovatele, jakým krmivem byla doposud štěňata krmena a pokud se rozhodnete krmit jiným krmivem, přecházejte pomalu.

2. Misky na jídlo a vodu

Pořiďte štěněti misky na jídlo a vodu. Ideální jsou keramické nebo nerezové, které se snadno udržují v čistotě. Důležité je, aby byly dostatečně stabilní a štěně je nemohlo snadno převrhnout. Zároveň by misky neměly být příliš velké, aby si štěňátko neudělalo z misky na vodu koupel.

TIP: Kvalitní misky na vodu nebo jídlo můžete zakoupit jako tisíce dalších lidí se slevovými kódy. Mezi velmi oblíbené se řadí především lidl slevový kód, jak ukazují vyhledávače, který můžete uplatnit nejen při nákupu potřeb pro své mazlíčky.

3. Obojek a vodítko

Pro venčení a výcvik budete potřebovat obojek a vodítko. Obojek by měl být pohodlný a nastavitelný, aby štěněti dobře seděl. Vodítko zvolte pevné a dostatečně dlouhé. S nákupem vodítka a obojku příliš dlouho neotálejte, aby si pejsek začal zvykat co nejdřív.

4. Pelíšek a deka

Štěně potřebuje svůj vlastní pelíšek, kde se bude cítit bezpečně a pohodlně. Vyberte mu měkký a útulný pelíšek, který odpovídá jeho velikosti. Přidejte i deku, na které se může schoulit. Při výběru pelíšku volte modely, které jsou mají snímatelný potah nebo se dají celé prát v automatické pračce. Nehodám se totiž jistě nevyhnete.

5. Hračky

Hračky jsou důležité pro rozvoj štěněte a pro jeho zábavu. Pořiďte mu různé druhy hraček, například míčky, plyšáky, kousátka a interaktivní hračky.

TIP: Pamatujte na to, že štěně ani staršího psa byste neměli nechávat hrát si s hračkami bez dozoru. Můžete spolknout nebo vdechnout některou z částí hračky.

6. Pomůcky pro výcvik

Pro základní výcvik se vám budou jistě hodit pamlsky a velmi oblíbený je i klikr. Pamlsky slouží jako odměna za správné chování, klikr pomáhá s upevňováním povelů.

7. Pomůcky pro hygienu

Nezapomeňte na pomůcky pro hygienu, jako jsou šampon pro štěňata, kartáč, kleštičky na drápky, vlhčené ubrousky ale i sáčky na exkrementy. Pravidelná péče o srst a drápky je důležitá pro zdraví štěněte.

Tip: Nakupujte chytře a ušetřete!

Jak je z výše uvedeného zřejmé, do začátků musíte počítat nejen s náklady na pořízení vlastního štěňátka, ale i základní výbavy. Máme pro vás pár tipů, jak můžete při přípravě na příchod nového člena rodiny výrazně ušetřit. Můžete třeba nakupovat na portálu Vasekupony.cz, kde najdete kupóny a kódy do vašich oblíbených e-shopů.

Mezi velmi oblíbené patří například často hledaný super zoo slevovy kod, který můžete uplatnit jak na krmiva, hračky tak i výcvikové pomůcky a mnoho dalšího.

S touto výbavou bude základní výcvik vašeho štěněte hračka!

EXTERNÍ ČLÁNEK

KOČIČÍ NOVINY filtrují dobré zprávy. Zajímají nás i zprávy odjinud, dobré tiskové zprávy, pozitivní informace. Business nevynecháváme, ani externí PR články. Hledáme to dobré, také v oblasti komerčních sdělení, v komerční nabídce, především pokud jde o produkty a služby pro kočky, chovatele koček a milovníky zvířat obecně. Tento článek představuje právě takové sdělení. Nejde o redakční obsah, vznikl jako zpráva odjinud.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *