Přeskočit na obsah

Komentovaná krmení i hmyzí speciality v Zoo Praha

O víkendu probíhá v Zoo Praha pozoruhodná gurmánská akce. Oblíbený festival nabízí k ochutnání takové speciality, jako jsou na másle smažení cvrčci, pikantní larvy potemníka na kari nebo sarančata v banánovém těstíčku. Tyto i další hmyzí speciality tady zavoní v rámci Víkendu hmyzožravců. Pochutnají si lidé i zvířata, speciální komentovaná krmení se tentokrát zaměřují na hmyzožravce, jak jinak. Hostina tak vedle ptáků a plazů čeká třeba kotuly, surikaty, mravenečníky nebo luskouny.

Ze života hmyzu

Speciality hmyzí kuchyně si v Zoo Praha mohou návštěvníci vychutnat spolu s informacemi o benefitech hmyzí stravy. Cvrčci a jiní brouci jsou spolu s červíky hodnotným zdrojem bílkovin. Jejich chov je mnohem ekologičtější než tradiční chovy hospodářských zvířat a světe, div se, potěší i chuťové pohárky. To si v Zoo Praha budete moci sami ověřit.

Na terase Vzdělávacího centra se návštěvníci Zoo Praha seznámí s hmyzem jako alternativním zdrojem potravy. Připraveny tady budou ukázky rozmanitých druhů bezobratlých živočichů. Každou hodinu se v Troji budou konat také komentovaná setkání s mnoha druhy hmyzu včele se strašilkami, pakobylkami a obrovskými šváby. V neděli program zpestří besedy s kuchaři a chovateli hmyzu.

Spolek výrobců a zpracovatelů hmyzu

Víkend hmyzožravců 16. a 17. července 2022 v Zoo Praha probíhá v součinnosti s aktivitami Spolku výrobců a zpracovatelů hmyzu. Jeho hlavním úkolem je podpora a popularizace chovu vybraných druhů hmyzu a prosazování společných zájmů v této oblasti.

Spolek nabízí i praktického rádce pro ty, kteří uvažují o založení vlastního chovu. Tzv. Desatero chovatele začíná zjištěním, zda nemám já nebo někdo z nejbližšího okolí na hmyz alergii. Zmiňuje i odpor, ale ten je subjektivní a proměnlivou záležitostí. Zjištění o alergii se však jistě bude hodit i v případě, že se chystáte na hmyzí víkend do zoo.

Následující bod desatera spočívá v rozhodnutí, jaký druh hmyzu chci chovat. Víkend hmyzožravců by mohl pomoci tuto otázku zodpovědět, stejně jako další otázky týkající se samotného chovu. Celé desatero najdete na webu spolku tady.

Pakobylka

Foto: Pakobylka, zdroj: Pixabay.com

Komentovaná krmení i hmyzí speciality v Zoo Praha

O článku, zdroje a další informace

Komentovaná krmení i hmyzí speciality v Zoo Praha

,

O víkendu probíhá v Zoo Praha pozoruhodná gurmánská akce, která nabízí k ochutnání takové hmyzí speciality, jako jsou na másle smažení cvrčci, pikantní larvy potemníka na kari nebo sarančata v banánu. Víkend hmyzožravců nabízí hmyzí speciality návštěvníkům, ale pochutnají si také zvířata. Speciální komentovaná krmení se tentokrát zaměřují na hmyzožravce, jak jinak. Hostina tak vedle ptáků a plazů čeká třeba kotuly, surikaty, mravenečníky nebo luskouny.

Internet: ZooPraha.cz, Kudyznudy.cz, SVZH.cz

Měsíc v úplňku

Mohl by vás zajímat také článek:

Kdy budou úplňky v roce 2022? Kdy se nevyspíte?


Redaktorka Kočičí noviny

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *