Léto je v plném proudu, teploty rostou a porci chladivé zmrzliny nikdo neodolá. Lahodná zmrzlina z těch nejkvalitnějších surovin, vyráběná tradičními řemeslnými postupy na všechny gurmány čeká ve vyhlášených zmrzlinárnách. Natrefíte na ně po celé Praze, ale nejenom v Praze. Zmrzlinárny s lahodnou zmrzlinou jsou rozesety po celém Česku a nemohou se dočkat až v tomto parném létě osvěží a potěší chuťové pohárky. Dáte si říct?

Ilustrační foto: Zmrzlina má tisíc chutí, vždy chutná jako léto. Zdroj: Pixabay.com
Mistr zmrzlinář z Prahy, který se učil na italské univerzitě
Jednu z těch nejoblíbenějších zmrzlináren v Praze najdete přímo v centru. V Husově ulici č.12 vládne italskému řemeslnému zmrzlinářství Crème de la Crème mistr zmrzlinář Honza Hochsteiger alias pan Zmrzlinka. Zmrzliny připravuje dle vlastních receptur, pro jejich správný poměr využívá jednak své technické vzdělání, ale i zkušenosti z Carpigiani gelato university v italské Bologni.
Oceňovaný zmrzlinář v současnosti působí nejenom ve zmrzlinárně Husova, ale i v dalších pražských podnicích na ulicích Průběžná, Pod Kaštany nebo Francouzská. Jeho jméno se pojí i s nejširší nabídkou řemeslných zmrzlin u nás. Kolem této báječné letní nabídky se točí Zmrzlinový salon na Národní třídě.
Zmrzlinář na Vinohradech
Ke zmrzlinářskému řemeslu se pyšně hlásí i rodina Hrivňáků ve své zmrzlinárně ve Slezské ulici. Nese název Zmrzlinář na Vinohradech a láká všechny rozmazlené zákazníky, kteří nechtějí kompromisy a věří v dokonalou zmrzlinu. Právě takovou zmrzlinu, která je čerstvá a bez chemie, chutná podle použitých surovin i nálady zmrzlináře, najdete ve vinohradské zmrzlinárně, kde stále vznikají nové a nové receptury.
Na pultu zmrzlinárny vždy s jistotou naleznete čtyři základní a nejoblíbenější druhy, a to čokoládu, vanilku, jahodu a pistácii. Dalších 12 druhů se neustále a velmi rychle obměňuje, aby zrmzlinárna návštěvníkům vždy poskytla i milé překvapení, aktuálně třeba jako exotická zmrzlina maracuja.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Andělská zmrzlina s rytířským srdcem
Za zmrzlinou se v Praze můžete vydat také do oblíbené kavárny Angelato Café v Rytířské ulici pod Václavským náměstím. Pravou italskou zmrzlinu andělské chuti tady připravuje zmrzlinář Zlatko Kebakoski, původem z Makedonie. Využívá k tomu zásadně kvalitní suroviny, fantazii a hlavně lásku. V podniku v Rytířské, ale i Újezd na Praze 1, Břevnov na Bělohorské nebo v Dejvicích nabízí klasické zmrzliny, ale i originální zmrzliny plné neotřelých nápadů.
Ochutnat můžete všechno možné i nemožné, Angelato představuje kombinace jako čokoládová s pomerančem, bacio (čokoláda s lískovým oříškem), mascarpone s jahodami, ale i zmrzliny tiramisu, cookies, máta, kaštanová, maková, třeba i parmazánová, dýňová, rýžová, také rebarborová, bezová, avokádová, olivová, levandulová, kopřivová aj. Chutí července je dle Angelato Piňa Colada, harmonické spojení ananasové šťávy, krémového kokosového mléka a kvalitního bílého rumu.
Zobrazit příspěvek na Instagramu
Angelato se představuje jako zmrzlinová rodinná manufaktura, která denně vyrábí řemeslným způsobem zmrzlinu v jedinečné nekompromisní kvalitě a bez umělých přísad. Smetanové zmrzliny Angelato vyrábí z čerstvého pasterovaného plnotučného mléka a smetany z rodinné mlékárny v jižních Čechách a z dalších přírodních ingrediencí – 72% čokolády Peru, vanilkových lusků z Madagaskaru, pistácií ze sicilského městečka Bronte, lískových oříšků z Piemontu… Sorbety jsou vyrobené ze sezonního ovoce, například oblíbených jahod, malin, borůvek, ostružin, meruněk, broskví, třešní, višní, ale také černého rybízu, jablek, hrušek, švestek, dokonce i ze zeleniny jako je rebarbora, dýně či chřest. Využívá i bylinky jako máta, bazalka, kopřiva aj.
O ČLÁNKU: Kam na zmrzlinu? 3 tipy na podniky v Praze, které nikoho nenechají chladným, zvláště v parném létě
▼ ZDROJE A DALŠÍ INFORMACE
Kam na zmrzlinu? 3 tipy na podniky v Praze, které nikoho nenechají chladným, zvláště v parném létě
Léto je v plném proudu, teploty rostou a porci chladivé zmrzliny nikdo neodolá. Lahodná zmrzlina z těch nejkvalitnějších surovin, vyráběná tradičními řemeslnými postupy na všechny gurmány čeká ve vyhlášených zmrzlinárnách. Natrefíte na ně po celé Praze, ale nejenom v Praze. Zmrzlinárny s lahodnou zmrzlinou jsou rozesety po celém Česku a nemohou se dočkat až v tomto parném létě osvěží a potěší chuťové pohárky. Dáte si říct?
Internet: /1/ CremedelaCreme.cz, /2/ Zmrzlinar.cz, /3/ Angelato.cz, /4/ Kudyznudy.cz
DOBROTY
Mlsná kočka? Kdepak, i člověk si rád zamlsá. Dobroty v nejrůznějších podobách, vždy dokonale gurmánsky povedené, servírují i KOČIČÍ NOVINY. Přitahují nás sladké laskominy, cukrárny, ale i sady a zahrady, s nimi šťavnaté ovoce, lahodná zelenina i další dary přírody, v úchvatných kombinacích, připravených dle tradičních i originálních, zcela nových receptů. Míříme i za gastrozážitky, lákají nás tradiční slavnosti, hody či gastronomické festivaly, stejně jako prostřený rodinný stůl. Dobrou chuť!
Kam na zmrzlinu? 3 tipy na podniky v Praze, které nikoho nenechají chladným, zvláště v parném létě
Třešně, kam se podíváš. V Levandulovém údolí mají Třešňové hody. Pochutnáte si třeba na třešňovém tiramisu. Dát si můžete i třešňové prosecco
Co by to bylo za léto bez borůvek? Tento víkend se za lahodnými ovocnými drahokamy můžete vydat na slavné Borůvkobraní
MALÁ DÁVKA RADOSTI PRO KAŽDÉHO
Světová rarita v Zoo Jihlava: Těší tady hned trojnásobný přírůstek výjimečných mláďat ze Šalomounových ostrovů
Tak něžný, až to bere dech: V Ostravě dělá radost malý sameček i jeho novopečená matka
Roztomilost sama: Zoo Plzeň ukázala vzácný přírůstek. „Červený medvídek“ tady přišel na svět po letech čekání
Má pigmenty, které jinde v přírodě neuvidíte. Temný plodožravý pták se po dlouhých 14 letech rozmnožil na Svatém kopečku
Miloučký příběh masožravých papoušků v Zoo Praha: Mláďata adoptovali jejich vlastní rodiče
Patří mezi největší a nejagresivnější hady světa. A konečně se rozmnožili v Zoo Ostrava
VĚDA (A PŘÍRODA) VÍ
Stále je co objevovat. Stále je co zkoumat. A tak zkoumáme, objevujeme, poznáváme. Fyzika, chemie a biologie. To je velká trojka věd, které přinášejí nové a nové poznatky. Přinášejí inspiraci a naději do budoucna, stejně jako technologie. Užitečnou zábavu však představuje i nahlížení do dalších vědních oborů, poznávání divů přírody, všech světa krás. I ty, stejně jako dobré zprávy, přinášejí KOČIČÍ NOVINY.
Naše nové články zkoumají vědecké objevy i divy přírody, zvířata divoká i domácí. Reportujeme o přírodním bohatství či bohatství přírody, sledujeme všechny poklady světa, ale i vesmírné dění, vše pro život v zenu.
Nobelova cena trochu jinak: Nejbizarnější výzkumy letos mj. reprezentují vědci, kteří „oživují“ mrtvé pavouky
Jeden z nejhorších invazivních druhů bolestivě kouše a napadá vše, co mu přijde do cesty. Agresivní mravenec už je v Evropě
„Gejzíry“ diamantů: Pohyb zemských desek nevyvolává jen sopečné erupce. Někdy může dle vědců na povrch chrlit i drahokamy
Vědci odhalují skryté podsvětí. V extrémních teplotách objevili zcela nový ekosystém plný bizarních tvorů
Vědci objevili nový druh démonického žraloka. Má bizarní zjev, trny, ale i „stoličky“ jako člověk
Nejsme tak hloupí, abychom využívali jen 10 procent mozku. Neurovědkyně vyvrací silně zažitý mýtus
O CHLUP LEPŠÍ ŽIVOT
Překročením prahu kočičí domácnosti se stáváte členy smečky a život je rázem o chlup lepší. O chlup lepší náladu kočky zajistí dokonce i na dálku. Ověřte si to skrze vrnivé kočičí povídání, články o kočkách…
Snowshoe: Koťátka se rodí celá bílá, ale časem se zbarví. Vyroste z nich mohutná kočka s bílými „sněžnicemi“
Pozná kočka svého člověka? Samozřejmě, že ano. Hlavní roli však nehraje zrak
Že kočky nesnáší vodu? Najdou se i takové kočky, které vodu milují. Sphynx Cooper je láskou k vodě známý po celém světě
Kočka ví, jak pobavit. Video, ve kterém kočky sledují padající domino, má okamžitý antistresový efekt
Dřív nebo později to přijde. Dejte něco na stůl a čekejte… Kočka to shodí. Má k tomu své důvody. Znáte je?
